Instrumenten

Instrumenten


De instrumentale lessen zijn individuele of koppellessen (2 leerlingen). Naast het bespelen van je instrument leer je ook samenspelen en optreden. Wil je muziekles op een ander instrument dan viool, gitaar, keyboard, zang, blokfluit, piano of drums, neem dan contact met ons op. Wij bemiddelen graag een geschikte privé docent.


ZANG

VIOOL

GITAAR / BASGITAAR

Nienke Groenewege


In 2010 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium Alkmaar en geef sindsdien zowel musicallessen op kunstscholen als ook zanglessen aan mensen van alle leeftijden. Daarnaast geef ik ook regelmatig theater workshops. Verder zing ik veel met vocal group 'Grace' en maak, samen met andere artiesten, zelf muziektheatervoorstellingen.

PIANO / KEYBOARD

Thomas HansNaast een goede speeltechniek leer je tijdens de pianoles om creatief met muziek om te gaan. Je leert noten lezen en improviseren maar je maakt ook kennis met verschrillende populaire muziekstijlen en klassieke muziek. In de lessen kiezen wij samen de stukken uit waarmee je je eigen, unieke, muzikaliteit ontwikkelt.

 

Heb je geen piano thuis? Geen probleem, de muziekhandel bied verschillende huurkoop modellen aan waardoor de kosten beperkt blijven. Je kunt ook op een (meestal goedkopere) elektrische piano je pianolessen oefenen.

 

Ik heb jazzpiano gestudeerd op het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium Alkmaar. Ik volgde lessen bij o.a. Rob van Kreeveld, Frans Elsen, Nol Sicking en Nico Langenhuizen. Daarnaast heb ik de studie klassiek piano voltooid bij Herman van Weydom Claterbos. 

 

Ik ben al ruim tien jaar als pianodocent en bandcoach verbonden aan de Muziek-en Dansschool Heiloo. Voor mijn pianolessen buiten Heiloo kun je bij Muziekwerkplaats Egmond terecht. 

 

De pianolessen zijn voor alle leeftijden, beginners en gevorderden.

06-49704045


Gregor Overtoom


Ik speel al van mijn 9e jaar viool en heb er nog dagelijks plezier in. Na mijn studie viool aan het Alkmaars conservatorium ben ik ook altviool lessen gaan nemen bij Esther Apitulay, een hele flitsende musicus. De altviool is qua geluid wat lager en warmer dan de viool. 

 

Ik ben een muzikale duizendpoot, ik hou van heel veel stijlen muziek, o.a.: 

 

- Muziek uit de barok (uit de tijd van de hoven en koningen). Ik speel dan op een viool met darmsnaren! Je kunt op mijn webstite meer lezen over het barokensemble Ferro Forte waar ik in speel. 

 

- Jazz, zigeuner- en tangomuziek (met Carel Kraayenhof die later heel bekend is geworden met de tranen van koningin Maxima). 

 

- Theatermuziek en in het orkest “Max Tak”, een orkest dat stille films begeleidt (dit zijn hele oude films van vroeger waarbij je nog geen geluid hoorde en het spannend gemaakt werd door de muziek). 

 

- Tenslotte speel ik al mijn hele muzikale leven in orkesten. Deze bestaan uit heel veel instrumenten. Dit zijn er soms wel 80; blazers, strijkers, harpen en trommels. 

 

Lesgeven doe ik op verschillende muziekscholen in Noord- Holland, aan jong en oud. Duo-les voor beginners is erg leuk want je leert en speelt samen viool, de leeftijd van 6/7 jaar vind ik ideaal om te beginnen. Kinderen beginnen eerst op een kwart of een half viooltje, deze kan je huren (ongeveer 11 euro p.m.) of kopen ( vanaf 130 euro), uitprobeer viooltjes voor een proefles heb ik altijd. 


INTRODUCTIE CURSUS

Kinderen kunnen bij ons een reeks proeflessen op verschillende instrumenten volgen. Zo komen zij er snel achter welk instrument zij het leukste vinden. 

info@muziekwerkplaatsegmond.nl


Trudy Visser


Beroemd worden?
Veel geld verdienen?
In een band spelen?  

 

Of wil je gewoon gelukkig zijn en lekker muziek maken? Ben je verliefd geworden op de gitaar of basgitaar en je wilt leren spelen? 

 

Dan zoek je iemand die heel veel ervaring heeft met gitaar- en basles geven. Iemand die in bands speelt, studio ervaring heeft en je in jouw muziekkeuze respecteert en inspireert. 

 

Ik ben Trudy Visser en ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium. Ik ben al 12 jaar verbonden aan muziekschool Toonbeeld in Castricum en geef al veel langer gitaar- en basgitaarles. 

 

Je krijgt technieken, noten lezen, tabulatuur (tabs) lezen, akkoorden, improvisatie, elektronische effecten gebruiken, naspelen van bestaande nummers, eigen nummers maken en wat je verder wilt kunnen. Alle onderdelen komen langs, maar wel op elke leerling aangepast. Iedere leerling heeft zijn of haar eigen snelheden en voorkeuren in het leerproces.

DRUMS

Wobbe Visser


Na zijn studie Docerend musicus lichte muziek slagwerk aan het Conservatorium in Groningen heeft Wobbe een vervolgopleiding gevolgd bij Drummers Collective in New York. Hij geeft nu ruim 15 jaar les op diverse muziekscholen. Maar ook als uitvoerend musicus timmert hij aan de weg. Als drummer van de band The Frontline Showband speelde hij o.a. met Berget Lewis, Big Black&Beautiful, Jeroen van den Boom, Replay, Anita Meijer, Glennis Grace, Frederique Spigt, The Bollox Bloose Brothers Revue en vele anderen. Een van de bands waar hij veel mee optrad was MAMA DC.


Tijdens de drumles leer je een goede speeltechniek, noten lezen, live te performen en muzikaal te luisteren en denken. Je leert het drumstel kennen als één instrument. Een instrument waar je geweldige muziek mee kunt maken!