Lesaanbod

Instrumenten


De instrumentale lessen zijn individuele of koppellessen (2 leerlingen). Naast het bespelen van je instrument leer je ook samenspelen en optreden. Wil je muziekles op een ander instrument dan viool, gitaar, keyboard, zang, blokfluit, piano of drums, neem dan contact met ons op. Wij bemiddelen graag een geschikte privé docent.


ZANG

DRUMS

GITAAR / BASGITAAR

Nienke Groenewege


In 2010 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium Alkmaar en geef sindsdien zowel musicallessen op kunstscholen als ook zanglessen aan mensen van alle leeftijden. Daarnaast geef ik ook regelmatig theater workshops. Verder zing ik veel met vocal group 'Grace' en maak, samen met andere artiesten, zelf muziektheatervoorstellingen.

PIANO / KEYBOARD

Thomas HansNaast een goede speeltechniek leer je tijdens de pianoles om creatief met muziek om te gaan. Je leert noten lezen en improviseren maar je maakt ook kennis met verschrillende populaire muziekstijlen en klassieke muziek. In de lessen kiezen wij samen de stukken uit waarmee je je eigen, unieke, muzikaliteit ontwikkelt.

 

Heb je geen piano thuis? Geen probleem, de muziekhandel bied verschillende huurkoop modellen aan waardoor de kosten beperkt blijven. Je kunt ook op een (meestal goedkopere) elektrische piano je pianolessen oefenen.

 

Ik heb jazzpiano gestudeerd op het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium Alkmaar. Ik volgde lessen bij o.a. Rob van Kreeveld, Frans Elsen, Nol Sicking en Nico Langenhuizen. Daarnaast heb ik de studie klassiek piano voltooid bij Herman van Weydom Claterbos. 

 

Ik ben al ruim tien jaar als pianodocent en bandcoach verbonden aan de Muziek-en Dansschool Heiloo. Voor mijn pianolessen buiten Heiloo kun je bij Muziekwerkplaats Egmond terecht. 

 

De pianolessen zijn voor alle leeftijden, beginners en gevorderden.

Wobbe Visser


Na zijn studie Docerend musicus lichte muziek slagwerk aan het Conservatorium in Groningen heeft Wobbe een vervolgopleiding gevolgd bij Drummers Collective in New York. Hij geeft nu ruim 15 jaar les op diverse muziekscholen. Maar ook als uitvoerend musicus timmert hij aan de weg. Als drummer van de band The Frontline Showband speelde hij o.a. met Berget Lewis, Big Black&Beautiful, Jeroen van den Boom, Replay, Anita Meijer, Glennis Grace, Frederique Spigt, The Bollox Bloose Brothers Revue en vele anderen. Een van de bands waar hij veel mee optrad was MAMA DC.


Tijdens de drumles leer je een goede speeltechniek, noten lezen, live te performen en muzikaal te luisteren en denken. Je leert het drumstel kennen als één instrument. Een instrument waar je geweldige muziek mee kunt maken!


VIOOL / ALTVIOOL

Ruth Bosboom


In mijn lessen staat het ontwikkelen van een goede technische en muzikale basis centraal. Met dit als vertrekpunt ben je flexibel om verschillende muzikale richtingen op te gaan. De connectie met de (alt)viool is voor iedereen
anders, ik neem dan ook uitgebreid de tijd om duidelijke doelen op te stellen waar naartoe gewerkt wordt. Hiernaast is er veel aandacht voor samenspel, zowel met mij als met andere leerlingen. Dit om ook te zorgen dat
het muzikale gehoor meegroeit met de technische ontwikkelingen die de leerling maakt tijdens de lessen.


Alle leeftijden zijn welkom bij mij in de les, als je muziek wilt maken en gemotiveerd bent om regelmatig te studeren is er oneindig veel plezier te vinden in het spelen van (alt)viool!


Ik heb altviool gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en studeer momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam. Hiernaast heb ik regelmatig concerten in verschillende bezettingen en geef ik al jaren les aan privé leerlingen. Muziek kan een aangrijpend woordeloos verhaal vertellen waarbij iedereen vrij is in Zijn of haar eigen interpretatie, dat is wat mij motiveert om deze prachtige kunstvorm met zoveel mogelijk
mensen te delen!


Trudy Visser


Beroemd worden?
Veel geld verdienen?
In een band spelen?  

 

Of wil je gewoon gelukkig zijn en lekker muziek maken? Ben je verliefd geworden op de gitaar of basgitaar en je wilt leren spelen? 

 

Dan zoek je iemand die heel veel ervaring heeft met gitaar- en basles geven. Iemand die in bands speelt, studio ervaring heeft en je in jouw muziekkeuze respecteert en inspireert. 

 

Ik ben Trudy Visser en ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium. Ik ben al 12 jaar verbonden aan muziekschool Toonbeeld in Castricum en geef al veel langer gitaar- en basgitaarles. 

 

Je krijgt technieken, noten lezen, tabulatuur (tabs) lezen, akkoorden, improvisatie, elektronische effecten gebruiken, naspelen van bestaande nummers, eigen nummers maken en wat je verder wilt kunnen. Alle onderdelen komen langs, maar wel op elke leerling aangepast. Iedere leerling heeft zijn of haar eigen snelheden en voorkeuren in het leerproces.

BLOKFLUIT

Met een blokfluit kun je al snel leuke liedjes spelen. Jonge leerlingen krijgen er makkelijk geluid uit en leren op een speelse manier notenlezen. Oudere leerlingen leren prachtige barockmuziek te vertolken.


In de blokfluitlessen proberen wij altijd naar de mogelijkheden van jou te kijken en je te stimuleren om het beste uit jezelf te halen en vooral veel plezier in muziek te krijgen!

INTRODUCTIE CURSUS

06-49704045


info@muziekwerkplaatsegmond.nl


Kinderen kunnen bij ons een reeks proeflessen op verschillende instrumenten volgen. Zo komen zij er snel achter welk instrument zij het leukste vinden.